20
okt
2015
Koersbal voor prijzen

Deze keer hebben we de koersbalmat voor onze leden uitgerold. Afgelopen jaar was dit door omstandigheden niet door kunnen gaan.

Koersbal is van oorsprong een Australische sport en lijkt enigszins op ” jeu de boules “. Bewegen is gezond en daarom hebben we in het kader van ” Meer bewegen voor Ouderen ” een spelletje koersbal uitgezet.

De bedoeling van het spel is , net als bij “jeu de boules ” om de ballen zo dicht mogelijk te rollen bij de jack , het witte doelballetje. De ballen rollen echter niet in een rechte baan , maar in een boog. Dit komt omdat het zwaartepunt van de koersballen niet in het midden zit. Daardoor is koersbal leuk , maar zeker in het begin ook moeilijk. Iedereen kan het leren en zal gauw ervaren dat koersbal vooral een gezellig maar ook een verrassend spel is. Er is geen kracht voor nodig , zodat iedereen gelijke kansen heeft .

Na de koffie met cake zat de schwung er meteen in , want er waren natuurlijk weer prijzen te winnen voor de beste twee teams. Onder het gezag van spelleiders Jan en Daan, mochten alle spelers drie rondes spelen met zes ballen. Langs de mat werd druk gekeuveld en gelachen om de missers tijdens het spel. Het was eigenlijk best gezellig zo.

Na afloop mochten twee teams de prijzen in ontvangst nemen.

Vrijwilligers in het zonnetje gezet
Tijdens deze middag is namens alle leden een zeer mooi cadeau uitgereikt aan alle vrijwilligers. De vrijwilligers kregen deze attentie voor hun verdiensten van het afgelopen jaar. Voortrekker van deze actie was Mv van de Velden.

NOGMAALS HARTELIJK BEDANKT NAMENS ALLE VRIJWILLIGERS !

We hebben weer 14 dagen om weer op adem te komen , want de volgende keer op 3 november gaan we kienen.

Klik hier voor een foto impressie

Volgende keer Kienen !

Er zijn geldprijzen en cadeaus te verdienen. Ook niet-leden zijn van harte welkom, dus neem gerust een introducee mee. De kienkaarten zijn te koop vanaf 13.30 uur, en kosten € 3,- .

Totaal prijzengeld : 100 euro
Totaal cadeaus : 20

Een kaart kost 3 euro.

Tijdens de pauze , kunt u kaarten bijkopen.

Deel dit bericht met je vrienden.
Geplaatst in : Nieuws

Reactie toevoegen